zondag 17 juni 2012

Rikki's Chocolate Fudge



Dit is Rikki's Chocolate Fudge recept, geleerd tijdens de kookcursus op Phuket.

Ingrediënten:
  • 1/2 kop rauw Cacao poeder (origineel 1 kop)
  • 1/2 kop honing (origineel 1 kop)
  • 1/2 kop kokos olie (origineel 3/4 tot 1/2 kop)


Dit recept komt uit een warm land, daar is de kokos olie vloeibaar. Hier in het Noorden, bijna altijd gestold. De olie vloeibaar maken door deze even in de Food Dehydrator te zetten, of het glas in een kom met warm water zetten.

Vervolgens alle ingrediënten simpelweg goed om blijven roeren tot er een dikke substantie ontstaat. Eerst leken de verhoudingen niet te kloppen maar na een paar minuutjes roeren ontstaat er een dikke stroperige massa.



Maak hier leuke figuurtjes mee en zet die in de diepvries. Mijn lief heeft daarvoor teflon bak vormpjes voor gekocht. Iets met de hand kneden is ook mogelijk natuurlijk.



Daarna in de vriezer.



Richard bewaarde ze in bamboe bladeren in de vriezer voor de verkoop. Hier is dat niet echt de moeite, daarvoor gaan te snel op. :) Ik laat ze even los op een bord staan in de vriezer.

1 opmerking:

  1. Wow, wat een leuk recept! Ik zal het morgen maken. Bedank voor het delen! groet, Anna

    BeantwoordenVerwijderen