maandag 19 maart 2012

vanuit Thailand - Restaurant Rasayana in Bangkok

In December 2007 ben ik voor het eerst met rawfood cuisine in aanraking gekomen bij Rasayana in Bangkok. De meeste mensen die naar Thailand gaan willen meteen Bangkok uit. Ik boek eerst in de buurt van Sukhumvit Soi 39 een kamer en ga zo vaak mogelijk eten bij Rasayana. Het eten is ongeƫvenaard. Er is een rawfood restaurant in Miami (Livefood Gourmet) dat zulke bijzondere rauwe cuisine maakt maar wat het moet afleggen op prijs.

Enkele gerechten die ik nog niet eerder had gezien op hun kaart:
  • Mushroom pizza: lijnzaad, tomaat, paddenstoelen met marinara saus en verschillende groenten.


  • Mexican taco cup: verschillende groenten, knapperige taco cup gevuld met pittige 'Rasayana salsa'

  • Hawaiian pizza: brood zonnebloempitten, ui, olijf, shoyu, lijnzaad, paprika, tomaat, 'kaas dressing' en ananas.

  • Lemoentaart:


  • Rauwe cacao shots:






Vervoer naar Rasayana is ook sterk verbeterd. Als je niet in de buurt zit maar wel van de Skytrain, stap uit op Phrom Pong, neem exit 3. Van het uit daar was het altijd lopen, maar loop nu naar de TukTuk vertrek plaats aan het begin van Soi 39. Die brengen je naar Rasayana voor 15 bath per persoon. Ze kennen het nu bij naam. Niet onderhandelen is mijn tactiek, gewoon Rasayna zeggen en gepast geld geven bij aankomst.



Ben hier nu 3 keer geweest; 2007, 2009 en 2012 en de kwaliteit is zeer stabiel. Voorheen kwamen er maar mondjesmaat andere klanten. Maar nu lijkt het echt populair te worden. Vooral up-scale klanten als ik zie waar mensen, al dan niet met chaffeur, zoal mee aankomen. Wat dat betreft is het contrast tussen arm en rijk heel groot in Bangkok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten