vrijdag 9 maart 2012

vanuit Sydney - Laatste dag



Laatste dag in Sydney. We gaan eerder weg, na 2 maanden. Plan was eigenlijk 2 maanden in Sydney werken en 1 maand rond trekken. Het is de koudste zomer sinds 50 jaar en vrij duur om hier te blijven. Het weer zou overigens niet misstaan in Nederland tijdens een zomer.

Als vrij snel heb ik hier een blender gekocht. Miste het toch erg om lekkere smoothies te maken. Zowel green smoothies als banaan/ cacao/ sunwarrrior smoothies. Het is de goedkoopste blender geworden die ik kon vinden. Kwam neer op 37 euro. Voor fanatieke smoothie makers is een highspeed blender (bv Vitamix of Blendteq) toch wel zijn geld waard. Een groene smoothie maken met deze goedkope blender is toch niet echt smooth, vaak is kauwen nog nodig. Dat is wel heel lekker voor de cacao nibs (tip, hetzelfde effect krijg je door die bij een highspeed blender pas als laatste toe te voegen) maar een stuk minder voor groene blad groente. ;) Als ik dat wil maak ik wel een salade.



Bij Taste Organic in Crowns Nest regelmastig boodschappen gedaan. Die hebben hele lekkere rawfood producten. About Life in Bondi Junction is ook een leuke biologische supermarkt. Aan de overkant zitten nog een paar reform winkels.



Er zou een rawfood restaurant zijn aan de Williamstreet, The Green Lizard, maar die was en bleef gesloten tijdens ons verblijf.



Angie van Glutenfree ontmoet. Zij had interessante tips zoals bijvoorbeeld, Chia Seeds/Lijnzaad eerst laten weken alvorens ze in een smoothie te gebruiken, zodat ze veel makkelijker verteerd kan worden. Zij gaat binnenkort wat in Sydney beginnen.

Dat was het dan, op naar Thailand. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten